"Dank voor de goede gesprekken de afgelopen maanden. Het was soms intensief, maar tegelijkertijd keek ik ook altijd weer naar de volgende ontmoeting uit. Je manier van luisteren, vragen stellen en soms ook scherpe analyse van wie ik ben of wat ik doe, was heel waardevol. Het traject heeft me daarmee veel gebracht." 
(Gemeentepredikant, najaar 2022)

"Voor mij is het ontzettend nuttig geweest om op gezette tijden tijdens supervisie steeds de ‘stap terug’ te zetten en te reflecteren op mijn eigen handelen. Het maakte dat ik meer zicht kreeg op mijn eigen kracht en meer zicht kreeg op alternatieve handelingsmogelijkheden voor dingen waar ik minder tevreden over was. Regelmatig had ik de ervaring dat ik ’s ochtends naar Langweer reed met het gevoel vast te zitten in mijn eigen ‘moeras’, maar op de terugweg weer met een helder hoofd in de auto zat. Door je betrokkenheid, je humor, de kaders die je bood en je ideeën voelde het echt als een reis die we samen aangingen en dat deed me goed."
(Gemeentepredikant, voorjaar 2022)

"Het zou een nascholing worden met 5x een tweedaagse op Nieuw Hydepark in Doorn. Collega Kerkelijk Werkers real life ontmoeten om te leren van elkaar, te sparren met elkaar om na afloop te kunnen zeggen: 'wat heb ik veel geleerd'! Wat viel het ook voor ons tegen dat we door Corona vanuit huis moesten zoomen met elkaar. Leren van elkaar met mooie lessen en aandacht voor de ander en in het bijzonder leren door reflecteren en feedback te geven en te ontvangen. En dat allemaal via een beeldscherm. Totdat de laatste lesdag in zicht kwam en Aart een geweldig plan bedacht om deze bijzondere nascholing anders dan anders toch nog met elkaar te kunnen afsluiten. Woensdag was het zover en zijn we allemaal hartelijk ontvangen in Langweer waar Aart predikant is. We hadden deze scholing niet mooier af kunnen sluiten. Feedback geven en ontvangen op elkaars eindverslagen. Een wandeling en Bibliodrama en tussendoor werd er UiterAART ook goed voor de inwendige mens gezorgd."
(Een van de deelnemers aan de verplichte nascholing voor kerkelijk werkers, juni 2021)

"Aart, ontzettend bedankt voor de inspirerende wijze waarop je onze LBG-groep, maar ook ieder persoonlijk begeleid hebt!" 
(Leerbegeleidingsgroep kerkelijk werkers na hun verplichte nascholing, juni 2021)

"Supervisie is een prachtige manier om een gezond beeld van het werk te krijgen en een gezond beeld van je functioneren. Het vergroot de blijdschap en motivatie om voor dit ingewikkelde ‘bedrijf’ te blíjven gaan. Als predikant ben je meestal de enige in de gemeente die dit ambt draagt. Voor reflectie heb je beslist onafhankelijke collega’s of liever nog een supervisor nodig die je professional weet te begeleiden en met jou de diverse valkuilen leert te onderzoeken. Hij bespreekt op een veilige, betrokken en menselijke manier de diverse casussen die je inbrengt. Dit alles gaat volledig op voor de supervisie die ik van Aart mocht ontvangen. Na elke sessie verliet ik opgelucht en met een ruimt hart het pand. Bij deze wil ik Aart dus van harte aanbevelen bij mijn collega’s!" 
(gemeentepredikant, 2021)

"Beste Aart, veel dank voor de supervisiegesprekken. Zoals gezegd: ik kan er mee verder en ga mijn eilandjes verders exploreren en bewonen. Alle goeds!" 
(geestelijk verzorger, 2021)

"Bedankt Aart, dat ik me nu telkens bewust ben van het feit dat ik de keuze kan maken. Ik hoef de storm niet te trotseren, maar ik kan in het oog van de storm de stilte opzoeken. Het geeft mij meer rust en ruimte!"
(geestelijk verzorger, 2020)

"Ik heb het erg prettig gevonden om met Aart naar situaties te kijken. Ik heb voldoende ruimte gekregen om mezelf te onderzoeken. Maar ook de spiegel die Aart me voor gehouden heeft tijdens de gesprekken werkte verhelderend. Aart heeft er voor gezorgd dat ik minder streng voor mezelf kan zijn.
Er was een goede basis van vertrouwen, openheid en opbouw. Ik kon alles bespreken, niks was fout of vreemd. Als ik door een situatie net voor het supervisiegesprek toch enigszins verdrietig binnen kwam, ging ik na anderhalf uur toch weer met een goed gevoel de deur uit. Opgelucht (soms fleurig) en mijn hoofd vol met nieuwe gedachten en opdrachten om over na te denken. Ik werd aangezet om theorieën op te zoeken en toe te passen. Het uiteindelijke toepassen vraagt nog de nodige oefening en ervaring.
Wat voor mij goed heeft gewerkt is dat Aart bekend is met de organisatie. Niet zozeer met de collega’s persoonlijk maar wel hoe de afdelingen in elkaar steken. Met weinig woorden situaties uit kunnen leggen werkte voor mij goed. Uiteindelijk ging het niet om de collega, maar om mezelf."
(verpleegkundige, 2019)

"Ik ben jou als supervisor dankbaar dat je mij geholpen hebt deze dingen helderder dan voorheen in het vizier te krijgen." (predikant, 2019)

"Die kracht die je aan ons toeschrijft, zie ik ook in jou! Dank!" (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Bedankt voor je vele rijke en wijze inzichten" (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Dank voor je altijd aanwezige verrassende 'truckendoos', maar bovenal voor je aanwezigheid zelf!" (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Je bent een mooi mens, Aart! Bedankt voor het leren." (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Dank je voor het trainen van de 'spieren' om onze tocht te lopen zonder 'spierpijn'" (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Dank voor je enthousiasme en tact, telkens weer een andere invalshoek. Veel geleerd!" (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Dank voor de begeleiding. Het heeft me verder gebracht." (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Dank voor je begeleiding en humor in alle gesprekken en niet te vergeten je trage vragen en wijze woorden!" (kerkelijk werker, 2018)

"Dank voor je 'relaxte' houding. Je bent een prettig voorbeeldfiguur voor mij." (kerkelijk werker, 2018)

"Aart, je was een geweldige begeleider. Dank voor je geduld en vertrouwen." (kerkelijk werker, 2018)

"De gesprekken met Aart hebben me weer zicht gegeven op mijn werk. Ik weet nu dat ik dit werk wil blijven doen. Met plezier en met behoud van mijn eigenheid." (predikant, 2018)

"Dit jaar heeft me echt geholpen om af en toe wat milder voor mezelf te zijn. Ik heb nog nooit zo'n gelukkig proces/jaar meegemaakt." (student theologie, 2018)

"Bedankt Aart, voor je mooie en betrokken manier van omgaan met ons. Ik heb veel van je geleerd!" (student godsdienstleraar, 2018)

"Jij, Aart, bent er toe in staat om met een hele kleine beweging veel te laten gebeuren. Dank voor je liefdevolle aanwijzingen." (student godsdienstleraar, 2018)

"Aart, je professionaliteit en betrokkenheid zorgden voor een mix die leren en aangenaam bijeenzijn verenigden. Hartelijk dank!" (student godsdienstleraar, 2018)

"Aart, het was fijn om samen met jou een weg door de modder te gaan. Dank voor de route die je uitzette." (kerkelijk werker, Hydepark 2018)

"Bedankt voor je rust en geduld, je kalmte en je inzet voor mij." (kerkelijk werker, Hydepark 2017)

"Dankjewel voor jouw begeleiding, rust en kalme uitstraling en aanwezigheid!" (kerkelijk werker, Hydepark 2017)

"Dankjewel voor je luisterend oor, je advies en de veilige sfeer die je hebt gecreëerd. De rust en zorg die je uitstraalde zijn heel goed geweest." (geestelijk verzorger,  Hydepark 2017)

"Dank voor je scherpe analyse, je helderheid." (kerkelijk werker, Hydepark 2017)

"Bedankt voor je wijsheid, je rust, dat jij ook een van ons was in die modderpoel die kerk van Christus heet!" (geestelijk verzorger, Hydepark 2017)

"Jouw inzicht en vragen zijn voor mij enorm waardevol geweest." (kerkelijk werker, Hydepark 2017)

"Dank voor je rust en doortastende begeleiding." (kerkelijk werker, Hydepark 2017)

"Mijn zoekvraag in het supervisietraject met Aart betrof - achteraf gezien - vooral het leren omgaan met schaalvergroting van mijn pastoraat. Werkzaam op meerdere plaatsen merkte ik, dat ik eigenlijk geen stuur meer had in de enorme hoeveelheid werk die er op al die plekken te doen was. Ik wist niet meer hoe ik zinvol pastor kon zijn en betrokkenheid kon opbouwen bij de grote afstanden en het relatief geringe aantal contacten met gemeenteleden en gemeenschappen. Ook het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes bij bv. individueel pastoraat hadden alle vanzelfsprekendheid verloren. Dit deed ook mij persoonlijk geen goed. Ik merkte, dat ik steeds ernstiger en zorgelijker werd en dat past eigenlijk niet bij mij. De creativiteit en de vreugde om wat ik als pastor voor mensen mag zijn in verband met God leken bijna helemaal weg. Bovendien was ik er ook gewoon doodmoe van.
We werkten vrijwel uitsluitend vanuit casussen. Dat hielp mij om mijn feitelijk pastoraal handelen eerlijker te beoordelen en weer enig vertrouwen te ontwikkelen. Vooral ontdekte ik gaandeweg de windstreken van mijn eigen innerlijk kompas.
Er waren wel degelijk situaties waarin ik echt niet onthand was, en daarin kwam ik mijn eigen pastorale kernwaarden op het spoor: een aantal krachtlijnen die me ook in de nieuwe omstandigheden eigen en behulpzaam zijn. Loyaliteit, strijdende loyaliteiten en grenzen aan loyaliteit bleek een rode draad te zijn, naast andere belangrijke thema's. Daarin reikte Aart regelmatig analysemodellen of nieuwe manieren van benaderen aan voor bv timemanagement, krachtenveldanalyses en pastorbeeld/Godsbeeld. Passend bij de casus-van-dienst en als een handig instrumentarium voor nu en nog eens." (pastor, 2017)