Je werkt niet in je eentje, maar in een team. Misschien doe je dat al langer, maar loopt het niet lekker meer in je team. Het kan ook zijn dat je door veranderende omstandigheden steeds meer als team moet gaan samenwerken, of dat er na een veranderde teamsamenstelling een nieuwe vorm van samenwerken moet ontstaan. Een proces van teamvorming kan je team echt verder helpen. In eerste instantie kost het tijd, uiteindelijk levert het je echter heel veel tijd en werkplezier op!

Aart creëert veiligheid, luistert tussen de regels door en houdt een spiegel voor. Door de toegenomen veiligheid ontstaat er ruimte om elkaar - en elkaars diepste intenties - werkelijk te leren kennen. Gaandeweg ontdek je op wat voor manier je tot dusverre samenwerkte en kom je alternatieven op het spoor. Aart leert je om onbevreesd aanwezig te zijn en met elkaar het gesprek aan te gaan over dingen waarover je van elkaar verschilt. Dat is een belangrijke voorwaarde om te komen tot een krachtig en goed samenwerkend team, waarin je optimaal gebruik maakt van elkaars kwaliteiten en elkaars valkuilen kent.

Aart heeft ervaring in begeleidingsprocessen van zorgteams en pastoresteams en gebruikt daarbij zowel coaching- en supervisiemodellen als inzichten uit de systeemtheorie.